Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre toppviner till nyårsmiddagen

Grab a Bottle – tre toppviner till nyårsmiddagen

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Årets festmiddag står för dörren och det är hög tid att fylla vinkylen med goda nyårsbuteljer. Här tipsar Andreas Grube om tre viner som gör nyårsmiddagen komplett – en champagne, ett rött och ett sött. Alla vinerna hittar du enkelt i det fasta sortimentet. Skål och gott nytt!

palmer-vintage

Palmer & Co Vintage Brut 2013, nr 7867, 379 kr

Klart att man behöver champagne på nyår, och här har vi en pava som levererar väldigt mycket njut för pengen tycker jag. Frisk och pigg med gula och gröna äpplen, mariekex, ljus nougat och skjuts i syran, samtidigt med en avrundad balans tack vare några år på nacken. Fyndskumpa som sitter lika bra som aperitif som till förrätten och tolvslaget.

delas-les-launes

Delas Les Launes Crozes-Hermitage 2019, nr 2800, 179 kr

Väldigt elegant vin, smakrikt och djupt men också med fin finess. Här finns allt det där man ju älskar med syrah-druvan: violen och levendeln, den nymalda svartpepparkryddan, de mörka körsbären och björnbären och de lite rökta charkuterierna. Perfekt att poppa till entrecote eller coeur de filet provencale!

dr-loosen

Dr Loosen Riesling Beerenauslese 2017, nr 5364, 129 kr (187 ml)

Ett sött avslut är alltid på sin plats och det här vinet bjuder både på honung, mogen persika, päron, lite saffranstoner och färskpressad citrus och skönt klipp i syran. Druvorna till det här vinet har angripits av ädelröta vilket ger den höga koncentration i frukten och den tydlig sötman i smaken. Sjukt gott vin att poppa till exempelvis vit chokladpannacotta, äppelpaj eller pavlova.

Annons

Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016

Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016

Land:Frankrike, Champagne
Pris:399 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016

Land:Frankrike, Champagne
Pris:399 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Här har vi en elegant champagne med både syrligt fokus och lite nötig bredd. I doft och smak hittar man färsk citrus men också nyanser av röda bär, aprikos och gula plommon. Eftersmaken lätt mineralisk och med pigg syra. Perfekt att dricka som aperitif men går alldeles utmärkt att matcha med såväl fisk och skaldjur som lite lättare småplock. Joly Cuvée Spéciale Millésime 2016 är god att öppna redan idag, men klarar också av många år i källaren för den som vill.

NR: 92095

Mer grab a bottle

Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 
Vintips – Tre perfekta röda burgarviner du inte vill missa!
Vintips - Två nyheter och en ny årgång!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.