Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Triss i tips på alkoholfritt

Grab a Bottle – Triss i tips på alkoholfritt

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Efter festhelgernas förlustelser med mängder av mat och en hel del alkohol kan det vara skönt att starta om systemet och unna sig ett par veckor av lite mer hälsosamt tänk. Men visst kan man fortfarande ha goda grejer i glaset! Här tipsar Andreas Grube om tre toppdrycker som har mycket smak utan alkohol.

hopple

Hopple Alkoholfri, Sverige, nr 11902, 28 kr

Pomologik är just nu en av de mest intressanta och drivande aktörerna i landet vad gäller cider – suveränt hantverk och fantastiska smaker. Den här alkoholfria cidern är ett lysande exempel. Gott om saftiga röda äpplen, lätta honungstoner, clementin och en välbalanserad kryddighet. Suveränt!

galipette

Galipette Non-Alc, Frankrike, nr 11964, 16,90 kr

Fyllig och smakrik med viss sötma och toner av röda och gula äpplen, mogen apelsin och lite honung. Läskande och god på egen hand, särskild om du dricker den rejält kyld, men också bra till lättare rätter som sallad, kyckling eller fläsk.

Grab a Glass

I samarbete med Riedel

riedel ölglas

Riedel Veritas, ölglas, 2-pack, 674 kr

Riedel Veritas är en serie maskintillverkade kristallglas med samma charm som munblåsta glas – men en precision som endast maskintillverkningen kan uppnå. Det vackert välformade glaset är särskilt designat för att framhäva det bästa ur ölet och ge dig den perfekta smakupplevelsen. Glasets tulpanform bidrar dessutom till att skapa en härlig skumkrona när ölet hälls upp.

leitz-zero

Leitz Eins Zwei Zero Riesling Alcohol Free, Tyskland, nr 11901, 69 kr

Alkoholfrit vin är gren där många producenter går bet – dock inte Leitz. Det här alkoholfria vinet bjuder på en snyggt balanserad rieslingupplevelse med piggt läskande syra och gott om gröna äpplen och färskpressad citrus. Även det alkoholfria ”rosé-syskonet” från samma producent är värd at spana in. Hatten av för Leitz!

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.