Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – lågt prisade nyheter för den magra plånboken

Grab a Bottle – lågt prisade nyheter för den magra plånboken

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

Välkommen till 2024 och ett nytt år av Grab a Bottle, vinjetten där vi varje vecka på tisdagar tipsar om viner som passar i säsong och som finns på de flesta Systembolag, redo att plockas ned från hyllan och förgylla vardagens eller helgens middagar. Som sig bör, så här i början av året, tipsar Pär Strömberg har valt tre nya billiga viner som inte ruinerar dig efter julen, tre plånboksvänliga nyheter, varav ett vitt och ett rött ligger under 100 kronor och ett mousserande strax under 150 kronor, men där det sista ett extra festligt vin.

En glasflaska med Montelvini Il Brutto Asolo Prosecco Superiore DOCG Sui Lieviti 2022, ett mousserande från Venetien i Italien

Montelvini Il Brutto Asolo Prosecco Superiore DOCG Sui Lieviti 2022

Produkt från Italien, Venetien

art nr 2527

750 ml

11%

149 kr

Glera från Veneto men en ganska unik och speciell prosecco som får sin mousserande kvalitet genom en andra jäsning på flaska men dät vinet får ligga kvar på sin jäst och således utan degorgering. Ett matvänligt vin som förändras i ditt glas. Helt klart och transparent vid första serveringen med frisk syrligt gulfruktig ton i en mineralisk salinitet. Andra glaset, då flaskan rört upp jästfällningen och skapat ett vin med tydlig slöja får du ett fylligare vin, frisk, söt och pigg med tätare struktur och mer sälta och jästtoner. Lagringsbar trots låg sulfit, låg restsockernivå och ett otroligt lågt pris i förhållande till den höga kvaliteten.

En lättare glasflaska med Plaimont Les Cépages Préservées Saint-Mont 2020, ett vitt vin från Frankrike sydväst i Frankrike

Plaimont Les Cépages Préservées Saint-Mont 2020

Produkt från Frankrike, Frankrike sydväst

art nr 2448

750 ml

13%

99 kr

En av de bättre lanseringarna från senaste släppet i fasta sortimentet. Ett friskt vin från Saint-Mont i sydvästra Frankrike och ett kooperativ med över 1000 medlemmar. Druvorna gros manseng, petit courbu och arrufiac är lokala storheter och vinet, med sin höga kvalitet kontra det låga priset, är en ren och skär superbargain. Fruktigt och floralt med sirglig hög syra, gul frukt , äpple och vita blommor, stenfrukt och grapefruktzest med mandel och jasmin i avslutet.

En lättare glasflaska med Campo Luz Roble 2021, ett rött vin från Kastilien-León i Spanien

Campo Luz Roble 2021

Produkt från Spanien, Kastilien-León

art nr 1098

750 ml

14.5%

99 kr

Otroligt prisvärd tempranillo från Ribera del Duer med druvorna från vinstockar som är 20-40 år gamla. Ett stort vin paketerat i en lättare glasflaska med en mineralisk stendammig nos, mörka körsbär och lättrostade fat. Smaken fyllig med syrlig frukt, rund och örtig, mörka körsbär, svartvinbär och blåbär. Josig med struktur och kraft med körsbärskärniga tanniner. Vinos de La Luz historia startade redan 1910 i Mendoza i Argentina då Serafín Fernandéz och Maria Núñez, som hade lämnat spanska Galicien i jakt på arbete, skapade sin vingård. Det var inte förrän 2015 som deras barnbarn Fernández Núnez återvände till Spanien och bosatte sig i Peñafiel i Ribera del Duero.

 

Mer Grab a Bottle

Mer grab a bottle

Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer
Vintips - Tre viner till vårens primörer
Vintips – tre vårfriska roséer i fast sortiment

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.