Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – vem kan segla förutan vin?

Grab a Bottle – vem kan segla förutan vin?

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Det är varmt, luften står stilla och solen gassar på. Vi ska ut med båten i skärgården och packar en lätt lunch och en grillvänlig middag. På vägen ut till hamnen köper vi med lite rökt fisk och stannar till på ett lokalt Systembolag för att plocka med ett par flaskor som kan förgylla eftermiddagen och kvällen med solnedgång vid horisonten.

Monsieur S Etienne Fort, Frankrike, Crémant de Limoux, Nr 7544, 129 kr

Med två år på sin jästfällning har denna ekologiska sydfransos från Pyrenéernas fot fått utvecklade och mogna toner av ljust bröd, nötter och honung. I smaken adderas även pigg frukt av gula päron, gul stenfrukt och citrus. Mjuk rund mousse, friska syror och kexigt torr eftersmak. Det perfekta kasta loss vinet med förhoppning om en underbar dag på sjön.

Lammershoek White Mysteries 2019, Sydafrika, Swartland, Nr 2405, 199 kr

Spännande blend av chenin blanc, viognier, chardonnay, marsanne och harslevelu som bjuder en sällsamt komplex karaktär med soldränkt frukt, hög syra och stråk av sinnlig parfym. Lika blommig och drömmig som etiketten avslöjar. Lunchpanget är precis lagom kylt till den rökta fisken och en enkel plocksallad medtagen från trädgården innan avfärd.

Raimonda Barbera d’Alba 2019, Italien, Piemonte, Nr 71596, 109 kr

En uppvisning i barberas kvalitet med läskande frukt och rödbärig fin struktur. Inledningen i nosen är ljuvligt bärig och en mjuk fathantering bjuder komplexitet till klunkabiliteten. Syran är hög men väl integrerad, mycket välkomponerat. Passar så bra till den enkla hemmapizzan som vi rullar ut och fyller med enkla tillbehör och lägger direkt på campinggrillen. Det här är “il vino del poppolo”, folkets vin, i Italien. Blir det också ditt?

Annons

Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon 2021

Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon 2021

Land:Sydafrika, Coastal Region
Pris:79 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon 2021

Land:Sydafrika, Coastal Region
Pris:79 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Spier Wines är en av de mest prisbelönta vingårdarna i Sydafrika, som ända sedan 1970 – talet varit välbesökt av vinentusiaster som med stort nöje tagit del av egendomens fantastiska hantverk. Särskilt berömda är de för sina eleganta, aromatiska viner på sauvignon blanc. Här i nyanserad, insmickrande stil med inbjudande sval frisk känsla, frukten är bivaxgul med inslag av gröna toner av krusbär och päron och lime. Utmärkt till grillad fisk med nyskördade primörer och brynt citronsmör.

NR: 2234

Mer grab a bottle

Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer
Vintips - Tre viner till vårens primörer
Vintips – tre vårfriska roséer i fast sortiment

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.