Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – vitt guld från Portugal

Grab a Bottle – vitt guld från Portugal

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Visst, ofta förknippar vi vinlandet Portugal med såväl mustigt kryddiga som josigt bäriga rödviner. Men här görs också magiska vita viner i lätt och krispig stil – perfekt att möta vårens första värmande solstrålar med. Andreas Grube har valt ut tre bra viner som du enkelt hittar på en Systembolagshylla nära dig.

aphros

Aphros Loureiro 2020, nr 3932, 144 kr

Väldigt karaktärsfullt, läskande och gott på druvan loureiro – vilket faktiskt är den mest planterade druvan i Vinho Verde. Här bjuds på en energisk och pigg mix av färskpressad citron, päron, persika, lite tropiska toner av ananas och en läskande mineralton i avslutet.

Grab a Glass

Riedel vinglas

Sauvignon Blanc 2-pack, 699 kr

 I samarbete med Riedel

Det här vackra glaset är särskilt framtaget för sauvignon blanc och passar utmärkt till allt ifrån Loiredalens strama, mineraliga Sancerre och Pouilly-Fumé till Sydafrikas, Australiens och Nya Zeekands viner med mer exotiska drag. Den generösa kupan förstärker druvans fräschhet och intensitet i doften, samt ger vinet en bra balans mellan frukt, syra och mineralitet.

 

soalheiro-granit

Soalheiro Granit 2019, nr 73450, 149 kr

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: det här är i min bok en av de absolut bästa producenterna som finns när det handlar om alvarinho från Vinho Verde. Så snyggt hantverk med alla detaljer i total balans – honungsmelon, lime och citron, sötmogen ananas, pigg syra och saltstänkt mineralitet. Mums!

louco

Louco 2019, nr 2284, 59 kr

59 spänn, va!? Jo, du läste faktiskt rätt. Och visst är det här ett okomplicerat och enkelt vin, men vadå, för den här minimala prislappen är det prima. Blommigt, läskande, fruktigt, friskt och lättklunkat. Bara att njuta rakt upp och ner i svala klunkar. Passar perfekt till en lätt vårig sallad eller färska räkor.

Annons

Zenato Valpolicella Classico Superiore 2018

Zenato Valpolicella Classico Superiore 2018

Land:Italien, Valpolicella
Pris:139 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:0,6 g/100ml
Volym:750 ml

Zenato Valpolicella Classico Superiore 2018

Land:Italien, Valpolicella
Pris:139 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:0,6 g/100ml
Volym:750 ml

Här får du ett solvarmt och lent vin med fyllig och mörkt bärig doft där inslag av tobak, ek och choklad ger en kryddighet. Fylligt är det även i smaken, varm solmogen frukt, mörka körsbär, runt, lent och värmande kryddigt. Till det här vill vi servera örtig lammstek eller varför inte en krämig risotto med svamp.

NR: 12385

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.