Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Viva España!

Grab a Bottle – Viva España!

Lästid: 2 minuter

En spansk afton? Vi dukar med chorizo, stora söta tomater och tapas av alla dess slag. Därtill ett par goda viner - från saltknäckig oloroso till tjusigt fruktig mencia. Varsågoda!

Cuco Oloroso Dry, Spanien, Jérez, nr 8239, 99 kr

Vi dansar såklart in vår spanska afton med en knäckande god oloroso. Här bjuds toner av rostade nötter, torkad frukt och apelsinskal. De temperamentsfulla bärnstenfärgade dropparna glittrar i eftermiddagssolen och vi njuter dem till manchego, pata negra och salta spanska mandlar. Vilken afton!

Hacienda el Espino Garnacha Tintorera 2019, Spanien, Kastilien-La Mancha, nr 2249, 79 kr

Vi reser vidare till Almansa, den minsta vinregionen i Kastilien-La Mancha. Här kan vi hitta riktigt bra viner till ett närmast löjligt lågt pris. Varsågoda – en ekologisk garnacha tintorera med fruktigt driv, läcker kryddighet och fin balans. Perfekt att njuta till chorizo, tomat och vita bönor.

Grab a Glass

Old World Syrah 2 pack / 649 kr

 I samarbete med Riedel

Det här glaset är särskilt framtaget för att passa strama viner med en pigg syra, aromer som präglas av mörkbärig frukt och en mjuk kryddighet. Kupan är rund och ger vinet en rund, fruktig smak och balanserar dess tanniner. Vinglaset är särskilt framtaget för gamla världens syrah men gör sig också utmärkt till amaroneviner, garnacha, barbera och sangiovese.

Finca Luna Beberide 2018, Spanien, Bierzo, nr 2528, 149 kr

Vidare till den nordvästra delen av Spanien och Bierzo. En spännande vinregion vars vinodlingar gynnas av de svalkande vindarna från Atlanten. Det här är druvan mencia i sin läckert fruktiga form, uppväxt i vingårdar som sträcker sig upp till 900 meters södersluttande höjd, med jordar rika på kalk och lera. Här bjuds toner av björnbär, plommon, kaffe och ceder som landar mjukt till sommargrillens alla godsaker.

Annons

District 7 Pinot Noir 2020

District 7 Pinot Noir 2020

Land:USA, Kalifornien
Pris:149 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:6 g/l
Volym:750 ml

District 7 Pinot Noir 2020

Land:USA, Kalifornien
Pris:149 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:6 g/l
Volym:750 ml

En charmerande pinot noir med mjuka toner av solvarma vildhallon och sötsyrliga körsbär tillsammans med mörk choklad, en lätt kryddighet och finstämt inslag av fat. Sunshine State på flaska som gör sig strålande till en pasta med höstens smörstekta svamp, svartpeppar och parmesan. Vinet gör sig även riktigt bra helt på egen hand.

NR: 6578

Missa sedan inte vår liveprovning som tar dig rakt in i den solvarma spanska myllan där Andreas Grube och Maja Berthas dansar loss runt kända vinområden och provar viner av både klassisk och modern natur. Vi utlovar reseminnen, goda drycker och spännande upptåg.

⏱ När: Torsdagen den 20 maj klockan 19.00-19.45
📍 Var: Wine Tables Facebook eller YouTube.

Som om inte det vore nog bjuder Rodrigo Pérez också ett ljuvligt recept på – sotad tomat med färskost, chili och lufttorkad chorizo. 

Varsågoda!

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.