Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Sotad tomat med färskost, chili och lufttorkad chorizo

Sotad tomat med färskost, chili och lufttorkad chorizo

Bild på Wine Table
Wine Table

Lästid: 1 minut

En resa till det älskade Spanien. Resminnen, vinflamenco, den godaste drycken och drömmar om maten. För att ta känslorna rakt in i den solvarma spanska myllan bjuder vi här på ett försvinnande gott recept.

Hemligheten bakom denna rätt är riktigt god tomat. Så lägg gärna lite extra tid på att hitta dem. Välj lagom stora så att ni får 1 tomat var. Receptet är för fyra personer.

Ingredienser

4 st goda tomater – RAF är en tidig tomatsort från Spanien som passar perfekt.
200 g philadelphiaost ( 1 paket )
2 msk gräddfil
1 tsk korianderfrö (rostat och malet)
1 nypa salt
1 kruka basilika
4 nypor chiliflakes
20 skivor lufttorkad chorizo, inte allt för stark
1 dl GOD olivolja
1 st citron
Flingsalt

Så gör du

Blanda philadelphiaost med gräddfil så att den blir mjuk och smidig i konsistensen. Smaka av med salt och koriandfrö (för den som inte tycker om bladkoriander – fröet smakar inte likadant )

Dela tomaterna på mitten, horisontellt. Stryk över en aning olja och stek på snittytan, i het panna under ungefär 1 minut.

Stek den skivade chorizon i eftervärmen i pannan. Den ska bli lätt seg och krispig. Lyft upp chorizon men låt oljan ligga kvar, smula ner chiliflakes, pressa några droppar citron  och riv ner skalet så blir det en perfekt chilidressing.

Lägg en sked färskost i botten på tallriken. På med 2 tomathalvor, chorizo, dressing och en aning flingsalt. Toppa rikligt med basilika och njut!

Missa sedan inte vår liveprovning som tar dig rakt in i den solvarma spanska myllan där Andreas Grube och Maja Berthas dansar loss runt kända vinområden och provar viner av både klassisk och modern natur. Vi utlovar reseminnen, goda drycker och en massa annat spännande.

Packa resväskan så flyger vi!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.