Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – We Love Valpolicella

Grab a Bottle – We Love Valpolicella

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

Pär Strömberg plockar tre favoriter från Valpolicella, alla i olika stil men med klassiska uttryck och högkvalitet. Vinerna härifrån är oftast en blend av flera druvor, de har lång historia och passar ypperligt till allsköns mat. Häng med till Valpolicella i Italien!

winetable_itsabragain_musella_drago

Musella Drago Valpolicella Superiore 2019, Nr 2393, 139 kr

Biodynamisk glädjespridare sedan många år i fasta sortimentet, nu med ny fräsch blå etikett. Syrligt körsbärsfruktig med örtigt snygg fatkryddig känsla. Pasta alla Norma på tallriken och glädje i själen.

winetable_itsabargain_brigaldara_ripasso

Brigaldara Ripasso Superiore 2019, Nr 79097, 149 kr

Örtig och kryddig rödbärig doft med mogna körsbär, kakao och kanel. Smaken mjuk och rund med kryddiga inslag, ett riktigt vintervin med choklad, mogna hallon, körsbär och jordgubb. Värmande murrigt och eldig avslut med torra tanniner och sötsyrliga bär. Gott till lasagne eller en Sopranos-inspirerad baked ziti.

Grab a Glass
I samarbete med RiedelPinot Noir/Nebbiolo, 2-pack, 718 kr

Serien Riedel Veloce är döpt efter det italienska ordet för snabb och är en kollektion vinglas i kristall med tunn hög stam och en elegant diamantformad kupa. Det här glaset är särskilt framtaget för mjuka röda viner med frisk syra, såsom nebbiolo och gamla världens pinot noir. Glaset lyfter fram fruktsötman i vinet och balanserar på så vis den höga syran. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket gör att frukten och friskheten också förstärks i doften.

winetable_itsabargain_zenato_amarone

Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2017, Nr 32145, 399 kr

Högkvalitativ Amarone med klassiska markörer i modern tappning, ljuvligt doftande av mörka bär, choklad och torkad frukt i fullständig koncentration och harmoni. Fokuserat i smaken, katrinplommon, mörka körsbär, kakao, choklad, romrussin och pomerans med balanserad fruktsötma och eldigt kryddigt avslut. Gott till vällagrade hårdostar eller till viltgrytan.

Mer grab a bottle

Grab a Bottle - tre viner till midsommar
Vintips – tre grymma budgetbubbel
Vintips - bubbel till Sveriges nationaldag
Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.