Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Ladda upp inför jul och nyår med viner som lyser i små partier

Ladda upp inför jul och nyår med viner som lyser i små partier

Lästid: 2 minuter

Från lyxigt och moget till skinkornas bästa vän. Den 7 december släpper bolis ett exklusivt parti goda viner. Linda Pérez listar några av höjdpunkterna – häng på låset!

Comme Autrefois Brut Françoise BEDEL & Fils 2004, Frankrike, Champagne, nr 90355, 799 kr
Som förr i tiden. Bedels generösa, nyanserade och djupa champagner är något i särklass. Familjen har arbetat enligt biodynamiska principer sedan 1998 och tillverkningen är traditionell och hantverksmässig. Här en blandning av Pinot Meunier, Pinot Noir och Chardonnay. Vinet har vilat på ekfat och på sin jästfällning i elva år vilket ger ett vin i mogen, rik och nötig stil, men fortfarande med frisk syra och pigg frukt. Japp, denna på nyårsafton, till gratinerad hummer….
Antal flaskor; 120

Henriot Brut Millésimé 2008, Frankrike, Champagne, nr 99065, 559 kr
Superårgång! Lika delar Chardonnay och Pinot Noir ger här en krämig, rik doft och fruktigt yppig smak som har mjukt inslag av brioche, citrusfräsch syra och krispigt mineraldrag. Denna går att lagra i många år, men den som önskar; poppa redan till nyårets färska skaldjur.
Antal; 2400 flaskor

Schloss Gobelsburg Steinsetz Grüner Veltliner 2017, Österrike, Kamptal, nr 95922, 189 kr
Schloss Gobelsburg vilar på gamla anor och genomgående kvalitet. Här en Grüner som lagrats på 2500-liters Österrikiska ekfat innan buteljering. Doften är typisk, mycket aromatisk och lätt rökig. Därtill en god, fruktig, balanserad smak med finstämd örtighet och rökiga mineraltoner. Rimmad, inlagd, gravad lax sitter som en smäck härtill.
Antal flaskor; 2400

Côte de Brouilly l’héronde 2017, Frankrike, Beaujolais, nr 90469, 179 kr
Min typ av Beaujolais. Denna charmör är balanserad och finkänslig där gamla glada rankor ger druvmust med toner av viol, lakrits, ceder och mogna jordgubbar. Därtill en skön pepprighet. Med sin friska syra blir det här slurpigt gott. Det här mina vänner kan vara skinkornas bästa vän. Ett säkert kort på julbordet.
Antal flaskor; 2400 kr

Montecillo Gran Reserva Selección Especial 1981, Spanien, Rioja, 339 kr, 95959
Vi som är födda -81 kan verkligen glädjas åt Rioja, som lyfta fram ett par riktigt fina resultat från detta år. ”No wait, it’s still a baby” utropade Maria José Lopez de Hereida från ikoniska vinhuset Tondonia då jag vid en middag menade att jag var väldigt sugen på de där 81:orna hemma. Montecillo 81 är dock inte någon bebis längre, snarare vis och upplyst.  Vinet är elegant och balanserat med toner av tobak, nypon, svartpeppar och lakrits. Perfekt att dricka nu i vinter, gärna till en god lammgryta.
Antal flaskor; 3600

Marsala Superiore Marco de Bartoli 10 Anni, Italien, Sicilien, nr 91213, 499 kr / 50 cl
Ur glaset ringlar sig mjuka söta toner av toffee, banan, torkad frukt vilja följs upp av koncentrerade toner av kanderad apelsin, smörkola, vanilj och plommon. Balanserat genom starkt och sött och barnsligt gott. Om du tycker om julstollar och fruktkakor av olika slag så är det här en nära vän. Även gottebordet mår bra av en liten Marsala.
Antal flaskor; 120

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.