Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Nära nollan

Nära nollan

Bild på Wine Table
Wine Table

Lästid: 1 minut

Törstsläckande klunkar av grönt, friskt, blommigt och fruktigt. Sommaren kallar såklart på en hel del alkoholfria varianter. Vi listar ett par favoriter där starkvaran är svag men smaken är stark.

Fläder, syren, rabarber, rallarros…. Snart går saftmajjorna varma av allt det där romantiskt somriga som vi törstat efter så länge nu. Hemgjort är drömmigt men det får ju gärna kompletteras med en och annan god dryck från butikshyllan. Dock är det inte alltid helt lätt att hitta balanserade alkoholfria drycker. Särskilt inte om man ser till Systembolagets hyllor. Men, några goda nollor finns det. Här kommer ett par drycker där starkvaran är svag men smaken är stark.

Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Rosé, Tyskland, nr 19025, 27 kr

Jag skulle dricka vad som helst annat än vin som berövats sin alkohol, om vi inte snackar om Johannes Leitz och hans zero-serie. Här bjuds vi krispig, frisk körvänlig riesling, flirtigt rosévin och nu också årets mest rosabubblande burk Eins Zwei Zero Sparkling Rosé –  hundra procent pinot noir bjuder smultrontäppor och vinbärsbuskar. Knäck i bersån, till doften av syrén och nyklippt gräs.

Beskows VY Äpple & Humle, Sverige, nr 1965, 30 kr

Äpple, rabarber, rönnbär och humle ger en aromatisk, blommig, frisk och fyllig dricka att sippa i tid som otid. Lätt söt känsla från äpplet men i övrigt befriande frisk och läskande. Lysande till en god bok och fågelkvitter, i en stilla gungande hammock.

Hantverkscider 2019, Sverige, nr 1331, 89 kr

Vid det lilla äppelmeckat Pomologik i Strängnäs tillverkas denna spontanjästa cider. Äpplena kommer från Österlen och bjuder flirtig frukt och äpplig sötma. Serveras i kalla lunchklunkar om inte till en fin bit comté eller till en sötsyrlig äppel och rabarberpaj med hemvevad vaniljglass.

Konx Non-Alcoholic, Belgien, nr 1948, 19:40 kr

Det kvalitetsdrivna bryggeriet Omnipollo utvecklar alkoholfritt och gör det i form av en läckert humlearomatisk APA, eller ”mini pale ale”. Fruktigt, blommigt och fräscht med förnämlig beska. Det här är inte så knussligt – servera till alltifrån sommarens första svalkande dopp till den långa rökiga grillkvällen.

Gin & Tonic-snaps, Sverige, nr 1981, 179 kr

En liten nubbevisa – melodi: Skånska slott.

”När snapsen i glaset är helt alkoholfri – märks plötsligt att dussintals nubbeglas tål vi – har utmärkt balans, ramlar aldrig omkull – och ingenting annat än blåsan blir full”

Kryddigt och rabarberfriskt med fläderlätt sötma. Ser till att hålla tomtarna på loftet borta. Släpps i början av juni.

 

 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.