Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre tjusiga novemberviner

Grab a Bottle – tre tjusiga novemberviner

Lästid: 1 minut

Vintrigt rosévin eller romantiskt fruktigt rött vin som ropar PIZZA? Här är tre härliga novemberviner som med stor sannolikhet finns på en hylla nära dig.

LesLauzeraiesTavel_winetable

Les Lauzeraies Tavel 2019, Frankrike, Rhônedalen, nr 2724, 129 kr

Kyliga och allt mörkare dagar behöver såklart ett solnedgångsrosa vin. För som bortblåst är väl idén om att rosévin bara ska drickas vid poolkanten? Vi kanske inte väljer de mest vattenmelonläskande vinerna just nu, utan går mer mot djup frukt och struktur, vilket givetvis även går att hitta hos rosévinerna. Denna klassiker ifrån sydfranska rosévaggan Tavel jäser på huvudparten grenache och cinsault. Torrt, fruktigt och friskt – jag föredrar en stor kupa som får snurra i glittrande mörkrosa tillsammans med en mustig Bouillabaisse med persilja, saffran, smör och vitt vin. Ljuvligt.

stellenrust_winetable

Stellenrust Chenin Blanc 2019, Sydafrika, Stellenbosch, nr 2807, 119 kr

Jag ser framför mig en lördag i vår lilla röda stuga på landet. Hur vi har ordnat och grejat hela dagen. Handlat, tagit en långpromenad, huggit ved och meckat lite med allt möjligt sådär. Så plötsligt slår klockan fyra. Det mörknar ute så vi smiter in. Tänder en brasa. Tar fram lite enkla snacks, korkar upp en flaska chenin blanc och börjar förbereda kvällens middag. Vinet är rikt, flirtigt och fruktigt med lätt mineralton. Det svingas i kalla kupor och – nog blir det kyckling till middag.

borgogno_winetable

Borgogno Barbera d’Alba Superiore 2018, Italien, Piemonte, nr 74201, 179 kr

Få druvor har gjort ett lika häftigt uppsving i vinvärlden som barbera. Hos Borgogno får druvan dessutom växa i de mest ansedda av vingårdar, så som Liste och Cannubi, vilket ju säger sitt. Jag svingar detta i stora kupor och upplever en närmast romantisk frukt, som en liten dunge full av solvarma röda bär. Därtill nyanserad pepprighet med lätt ton av lakrits och fat som gynnas av frisk syra och mynnar ut i en lång eftersmak som ropar efter pasta, tryffel, risotto, pizza, parmesan, råbiff och grön sallad. Njut sval i stor kupa.

Mer goda vintips:

Drömmar och vinresor genom tre viner

Tre tjusiga rödviner

 

 

Mer grab a bottle

Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer
Vintips - Tre viner till vårens primörer
Vintips – tre vårfriska roséer i fast sortiment

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.