Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – chardonnay vid havet och bubblor i Paris

Grab a Bottle – chardonnay vid havet och bubblor i Paris

Lästid: 2 minuter

Bara gilla mörkret nu. Och det gör vi fint genom massor av mysiga stunder och goda drömmar. Följ med på resa till romantiska gator i Verona, konstnärlig flärd i Paris och havets oändlighet.

Bourgogne Chardonnay 2018, Frankrike, Bourgogne, nr 76083, 129 kr

Låt oss ta expresståget till havet. Andas in den salta brisen, känna snäckskal under fötterna och ta emot den där vibrerande frihetskänslan. Vi gör det genom alla sorters goda skaldjur och ostron. I glasen en chardonnay vars pris i detta högkvalitativa sammanhang inte är något mindre än en spottstyver. Här plockas chardonnay från Saint-Bris och St Martin, som ligger strax utanför chablis och vinet lagras både på ståltank och ekfat. Det här är SÅ fint i all sin läckra frukt med vederkvickande syra och tjusiga mineralitet. Som vid havet, fast hemma.

Charles Heidsieck Brut Réserve, nr 77522, 469 kr

Nästa stopp får bli Paris. Vi kryssar genom ett stimmigt Montmartre, förbi dekadenta kabarébarer, caféer och konstnärstorg. Slår oss ner någonstans i mitten, ropar in två dussin ostron och välkomnar Champagne Charlie. Denne glider in. Tar av sig korkhatten och slår sig till bords med en figur så vackert välbalanserad av pinot noir, chardonnay och pinot meunier. Dessutom med 40 procent reservvin innanför västen, som har en genomsnittsålder på tio år, vilket inte skvallrar om något annat än succé. Det här är en underhållare av rang. Finess, stilfull koncentration och många goda historier – vi njuter såklart varenda sekund av Charlies sällskap.

Masi Campofiorin 2017, Italien, Venetien, nr 5123, 139 kr

Sista stopp blir romantikens stad, Verona. Vi strosar runt på pittoreska gator, bland kärleksförklarande balkonger och värmande uteserveringar. När suget efter pasta och rödvin blir för uppenbart smiter vi in där det ser som mysigast ut och beställer in allt som är gott, däribland en flaska Masi Campofiorin. Här har vi ingen mindre än Ripassons skapare. En genuin uppfinnare som valde att lämna just namnet ”ripasso” då allt för många kommersiella jippoviner dök upp under samma namn. Här är i alla fall the one and only – Campofiorin – som tillverkas genom Masis dubbeljäsningsmetod. Resultatet är ett helt torrt vin med stor fruktig koncentration och läcker pepprighet.

Mer flaskor att plocka hem:

Vintips till Halloween

Tre prisvärda rödviner

Viner på en hylla nära dig

 

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.