Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Frankrike från den ljusa sidan

Grab a Bottle – Frankrike från den ljusa sidan

Lästid: 2 minuter

Blomstrande sancerre, picknicksugen vit bourgogne och ett trädgårdsvin från Bordeaux. Veckans laddning Grab a Bottle bjuder vita franska klassiker.

Sancerre Les Roches Domaine Vacheron 2019, Frankrike, Loire, nr 5514, 249 kr

Ett vårens vin och helt klart en av mina favoriter från Sancerre. Omkring 300 meter över havet och på jordar rika av sten och suger sauvignon blanc åt sig bara det bästa. Här finns en angenäm mineralitet som dansar runt blommor och ren, frisk frukt. Därtill ett förföriskt djup. Två flaskor rekommenderas, en att lagra i några år eller många och en att njuta i sommar till blommor och bin.

Grab a Glas

Sauvignon Blanc 2-pack, 649 kr

 I samarbete med Riedel

Det här vackra glaset är särskilt framtaget för sauvignon blanc och passar utmärkt till allt ifrån Loiredalens strama, mineraliga Sancerre och Pouilly-Fumé till Sydafrikas, Australiens och Nya Zeekands viner med mer exotiska drag. Den generösa kupan förstärker druvans fräschhet och intensitet i doften, samt ger vinet en bra balans mellan frukt, syra och mineralitet.

Beställ glaset HÄR

Bourgogne Blanc Kimmeridgien J M Brocard 2018, Frankrike, Bourgogne, nr 5521, 125 kr

Bourgogne blanc vars druvor har bra span på Chablis, växtplatsen ligger inte långt därifrån. Det här är vinet till lunchen vid bryggan. Fyll korgen med en kyld flaska, hemgjord skagen, baguette, en bit hårdost och kanske några ostron. Vinet är läskande, okomplicerat och sådär självklart drickvänligt med toner av gult äpple, citrus och mineral.

Château Bonnet Blanc 2020, Frankrike, Bordeaux, nr 4151, 95 kr

Ytterligare en sauvignon blanc men här i annan stil. Nu tar vi oss söderut och till Bordeaux och en klassisk egendom med lång historia. Detta, husets instegsvin, är livligt och friskt med yppigt krusbärsfruktig ryggrad. Ett trädgårdsvin helt klart, att korka upp säsongens goda getostar, fröknäcke och kanske en fin honung. Det snöar ute i skrivande stund, vilket förhoppningsvis betyder att vi strax har bakslaget avklarat. Skål för våren!

Annons

Chiara Condello 2017

Chiara Condello 2017

Land:Italien, Emilia-Romagna
Pris:149 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Chiara Condello 2017

Land:Italien, Emilia-Romagna
Pris:149 ,-
Alkoholhalt:%
Volym: ml

Elegant och fruktdrivet från drottningen av sangiovese! Det är inte för intet som detta angenäma smeknamn gärna tillfaller den begåvade unga vinmakerskan Chiara Condello. Chiara Condello 2017 tillverkas på druvor från Predappio i Emilia-Romagna. Ett vin med mjuk frukt, läcker kryddighet och stor fräschör som passar såväl hemlagad pasta med solmogna tomater och krämig risotto som grillat lamm med vitlök och färska örter. Varsågoda, ett solklart fynd, vars höga kvalitet förmodligen kommer att kosta mer i framtiden.

NR: 91224

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.