Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Vintips – Vin till ostron

Vintips – Vin till ostron

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

Efter fet och överdådig påskmat längtar man efter något friskt och krispigt. Här tipsar jag om tre prisvärda vita viner och jag längtar efter naturella ostron nu innan R-månaderna tar sommarledigt.

En glasflaska med Gérard Bertrand Picpoul de Pinet 2022, ett vitt vin från Languedoc-Roussillon i Frankrike

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet 2022

Produkt från Frankrike, Languedoc-Roussillon

art nr 79175

750 ml

13%

119 kr

Pigg nos av grön frukt, päron, äpple och lime där smaken, som domineras av salt mineralitet, även plockar upp toner av vinbär, honungsmelon och färska örter. Eftersmaken har en fin klingande syra som mynnar ut i en solnedgång av solmogen citrusfrukt. Mer om druvan picpoul de pinet hittar du via länken nedan.

En glasflaska med Château du Cléray Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2022, ett vitt vin från Loiredalen i Frankrike

Château du Cléray Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2022

Produkt från Frankrike, Loiredalen

art nr 2185

750 ml

12%

99 kr

Friskt kanonvin med krusbär, päron och limestinn nos, fylld av ostronskalsliknande mineralitet, havssälta och umamifyllnad i texturen. En riktig praktbargain med fräschör och pigga syror långt in i finishen. Druvan heter melon de bourgogne eller muscadet.

Riedel Veloce Chardonnay

Grab a glass

Grab a glass

Riedel Veloce Chardonnay

Serie: Veloce

2-pack

608 kr

En lättare glasflaska med Gadais Père & Fils Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2022, ett vitt vin från Loiredalen i Frankrike

Gadais Père & Fils Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2022

Produkt från Frankrike, Loiredalen

art nr 2275

750 ml

12%

99 kr

Saltmineraliskt och grönfruktigt med en rejäl fräschör, hög syra och läskande sirlighet med avrundande mjuk textur. Eftersmaken bjuder till med ostronskal och söta päron. Sur lie betyder att vinet har vilat på sin jästfällning fram till buteljering för att skapa mer kropp och rondör.

 

Läs mer om ostron i en intervju med ostronfångaren Lotta Klemming.

Recept på ostron på två olika sätt av Melanders på NK.

Lär dig mer om vitvinsdruvan picpoul de pinet av sommelier Tina Johansson.

Till alla tidigare dryckestips på Grab a Bottle av Pär Strömberg och Andreas Grube.

Mer grab a bottle

Vintips – tre klockrena rödviner till pasta
Vintips - Prisvärd chardonnay till studentskivan
Vintips – triss i riesling till vårens primörer
Vintips - Tre viner till vårens primörer
Vintips – tre vårfriska roséer i fast sortiment

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.