Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre vintagechampagner med ny årgång

Grab a Bottle – tre vintagechampagner med ny årgång

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Vintagechampagne är alltid något speciellt, perfekt för att fira någon som är född, gift eller på annat sätt förknippat med festlighet för året i fråga. Pär Strömberg har valt ut tre viner från den nyligen släppta årgången 2015, ett år som var mycket varmt till en början och som gav något mindre skörd men med utmärkt kraft och kvalitet.

Winetable_grababottle_palmer

Palmer & Co Vintage Brut 2015, nr 7867, 389 kr

50/50 chardonnay/pinot noir från ett av champagnes vassaste kooperativ med säte i Reims. Lätt brödig ton av brioche och nougat med friska inslag av citrusfrukt och äpple. Bred fyllig mousse med syrlig frisk frukt och tät struktur. Budget go-to till riktigt bra pris när jubilaren ska firas och champagnen ska flöda.

champagneglas riedel

 Champagne 2 pack / 699 kr

I samarbete med Riedel

Det här vackra glaset framhäver en specifik dryck och inte en specifik druva. Kupan är spetsig nertill, vilket bildar en ström av bubblor inuti glaset. Formationen är inte bara vacker att se – den förlänger också de mousserande vinernas bubblande liv! Kupans vida mittparti lyfter aromerna i drycken och den avsmalnande öppningen koncentrerar i sin tur doften i näsan.

winetable_grababottle_taittinger

Champagne Taittinger Brut Vintage 2015, nr 7871, 629 kr

Taittinger har också jobbat 50/50 chardonnay/pinot noir och även de har sitt säte i Reims. Egendomen är familjeägd sedan 1734 men huset grundades först 1934 och består i dag av några av de bästa premier cru och grand cru i Champagne. Doft av frisk citrus och äpple, grapefrukt, rostat bröd och marsipan. Smaken är fyllig och krämig med mogen frukt, skönt silkig mousse, strukturerad med mineraliska inslag i ett krämigt avslut med fin längd. Mellanbudget som drar åt det exklusiva och även tål en tids lagring.

winetable_grababottle_polroger

Pol Roger Vintage 2015, nr 7536, 649 kr

Från Epernay och en något överhängande andel pinot noir mot de andra två vinerna, här är det istället 60 % pinot och 40% chardonnay vilket ger en något mer röd fruktton. Här möts vi av en autolytisk mogen karaktär, komplex av bröd, choklad, nougat och frisk citrus. Munnen fylls av en mjuk silkig mousse, elegant och precis syra och fyllig frukt där mogna röda äpplen, marsipan, nougat och citrus bjuder en härlig längd. Ett mer exklusivt och lyxigt val till jubilaren, gott nu men excellent efter en tid i källaren.

Annons

Zenato Valpolicella Classico Superiore 2018

Zenato Valpolicella Classico Superiore 2018

Land:Italien, Valpolicella
Pris:139 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:0,6 g/100ml
Volym:750 ml

Beskrivning

Här får du ett solvarmt och lent vin med fyllig och mörkt bärig doft där inslag av tobak, ek och choklad ger en kryddighet. Fylligt är det även i smaken, varm solmogen frukt, mörka körsbär, runt, lent och värmande kryddigt. Till det här vill vi servera örtig lammstek eller varför inte en krämig risotto med svamp.

NR: 12385

Mer grab a bottle

Vintips – Tre Sportlovsviner
Öltips – tre syrligt läskande bärs
Vintips – tre bubbel att skåla med på Alla Hjärtans Dag
Vintips – prisvärda pavor från Languedoc–Roussillon
Vintips – Tre maffiga vinterviner

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.