Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre portugisiska påsklovsviner

Grab a Bottle – Tre portugisiska påsklovsviner

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 2 minuter

Det är påsklov och Portugaltema hos oss på Wine Table. Pär Strömberg har därför gjort ett urval som passar dessa teman som Diago Costas händer i Portugals fotbollslandslags målvaktshandskar.

winetable_grab_a_bottle_soalheiro_alvarinho

Soalheiro Alvarinho 2021, Vinho Verde, Monção e Melgaço, Nr 74935, 139 kr

Solsken i flaska! En krispig mineralstinn fruktbomb med persika, päron och melontoner, citrusbetonad hög syra och lätt kryddig i det torra avslutet som är långt och friskt. Druvorna odlas längst norrut i Portugal där odlingarna är skyddade av bergskedjor, vilket skapar en ypperlig kombination av varma dagar och svala nätter. Druvan alvarinho är onekligen skaldjurens bästa vän och priset är galant för innehållet i flaskan.

winetable_grab_a_bottle_periquita_reserva

Periquita Reserva 2020, Península de Setúbal, Nr 2560, 99 kr

Doften är tät av mörka bär och rostade ekfat, tjära, kaffe och vanilj. Smaken är fyllig och smakrik med tät koncentrerad frukt, en kryddig och rökig ekton i bakgrunden som ger stabil ryggrad. Mjuka tanniner, söt frukt med mogna plommon, körsbär och hallon i avslutet som är långt och koncentrerat. Druvblenden består av hälften castelão, en fjärdedel touriga naçional och en fjärdedel touriga francesa. José Maria da Fonseca grundade företaget Periquita 1834, och det drivs fortfarande som ett familjeföretag. Vinmakare är Domingos Soares Franco i sjätte generationen av familjen. Periquita är en klassiker i Sverige där Reservan har funnits på Systembolaget sedan 2008 och syskonvinet Periquita Original sedan 1979. Köttgrytevin!

Grab a Glass
I samarbete med Riedel

pinot

Pinot Noir/Nebbiolo, 2-pack, 627 kr

Serien Riedel Veloce är döpt efter det italienska ordet för snabb och är en kollektion vinglas i kristall med tunn hög stam och en elegant diamantformad kupa. Det här glaset är särskilt framtaget för mjuka röda viner med frisk syra, såsom nebbiolo och gamla världens pinot noir. Glaset lyfter fram fruktsötman i vinet och balanserar på så vis den höga syran. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket gör att frukten och friskheten också förstärks i doften.

Flaskbild på Casa Relvas

Casa Relvas Touriga Nacional 2021, Alentejo, Alentejano, Nr 2809, 119 kr

Högkvalitativ touriga nacional från samma producent som gör det omåttligt populära Segredos de São Miguel som också ligger i fasta sortimentet. Från södra Portugal med besked, där blå frukt domineras av björnbär, mörka körsbär och blåbär med läskande syra. Torr och stram struktur men med generös värmande och fyllig frukt och frestande textur där mörka skogsbär får hjälp av viol och aromatiska örter i ett långt charmerande avslut. Smarrigt till lamm, rådjurssadel och hjortfilé!

 

Annons

Bread & Butter Chardonnay 2020

Bread & Butter Chardonnay 2020

Land:USA
Pris:169 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:5 g/l
Volym:750 ml

Bread & Butter Chardonnay 2020

Land:USA
Pris:169 ,-
Alkoholhalt:13.5%
Sockerhalt:5 g/l
Volym:750 ml

En chardonnay med stor doft och smak av frukt, rostat bröd, vanilj och apelsin. Smaken är rund och har ett inslag av brynt smör, gula äpplen, kardemumma, och vanilj. Passar utmärkt att servera till grillad fläskkarré eller till en grillad halloumisallad inför alla vår- och sommarkvällar.

NR: 79280
 

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre viner till midsommar

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.